Wat vinden onze ouders

 

Toen onze dochter Maike 2 jaar was zijn we al begonnen met onze oriëntatie voor een basisschool. Wij wonen met veel plezier in het oude Zeedorp; de Zeehonk stond sowieso om praktische redenen op het lijstje van potentiële scholen. Maar ook omdat vrienden en kennissen uit de buurt al kinderen op de Zeehonk hadden, en ze deze dorpsschool van harte aanbevolen vanwege de goede sfeer en de kwaliteit van het onderwijs. Destijds zijn we bij een aantal scholen in Noordwijk gaan kijken en op gesprek geweest. Het leuke en informatieve gesprek met de toenmalige directeur van de Zeehonk, de duidelijke visie van de Zeehonk om een kleinschalige school te willen zijn met de nadruk op het stimuleren van de creatieve ontwikkeling van het kind en uiteraard de uitstekende bereikbaarheid in de wijk hebben ons niet doen twijfelen: Maike gaat naar de Zeehonk! Inmiddels zit Maike in groep 4, ze gaat elke dag met plezier naar school. Op de lange dagen blijft ze over, als werkende ouders waarderen wij deze mogelijkheid op school zeer. Ze sport 2 x per week, op dinsdagen en donderdagen. Ook worden er regelmatig sportmiddagen georganiseerd, waar Maike graag aan deelneemt. Wij zijn blij dat ook de sportieve ontwikkeling van het kind veel aandacht krijgt.

Remco en Berber Verdoes
Ouders van Maike

Wij hebben gekozen voor de Zeehonk, omdat we op zoek waren naar een kleinschalige school, waar iedereen wordt gezien met zijn/haar kwaliteiten. Op het moment dat ik voor de eerste keer de school instapte, voelde ik de positieve sfeer. De manier van lesgeven sluit aan bij onze verwachtingen. Of je nu meer uitdagingen of juist meer begeleiding nodig hebt, er is voor ieder kind een passende manier van begeleiding. Er heerst een veilige sfeer op school, waardoor onze kinderen met plezier naar school gaan! Naast het reguliere onderwijs worden er ook muziek-, drama- en verkeerslessen gegeven, wat voor onze kinderen ook leuk is om te doen. Naast het enthousiaste team van leraren en leraressen staat er ook een actieve ouderraad. Een team van enthousiaste ouders organiseert activitieiten, zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, de kinderboekenweek en koningsdag. Kortom: De Zeehonk is ontzettend fijne school, waar je als kind gezien word, waar het hoogst mogelijke uit je wordt gehaald en het is een school waar je als ouder je kind met een gerust hart naar toe laat gaan!

Familie van Dam

Wat een warm welkom ontvingen wij tijdens de eerste kennismaking. Na meerdere basisscholen in Noordwijk te hebben bezocht, werden we op de Zeehonk door de toenmalige juffen van groep 1 en 2 en door de (huidige) IB-er met open armen ontvangen. Ons zoontje heeft extra aandacht nodig, dat was ons bij de voorschoolse opvang duidelijk gemaakt. Met die bagage op zak bleek het lastiger dan verwacht een school te vinden, waarbij de extra aandacht gegeven zou kunnen worden. Tijdens de kennismaking bij de Zeehonk is de bagage nagenoeg niet ter sprake gekomen. Ons zoontje was welkom en gaat met veel plezier naar school. Inmiddels zit hij in groep 5. Onze 2e zoon heeft het naar zijn zin in groep 4 en ook onze jongste van 3,5 jaar staat te trappelen om maar de ‘grote’ school te mogen. Hij gaat momenteel naar de peuterschool gevestigd in de Zeehonk, waardoor de overstap naar groep 1 niet zo groot zal zijn. Heel opvallend vinden wij de grote betrokkenheid en inzet van de leerkrachten. Tijdens de lesuren, maar vooral ook daarbuiten.

Familie Bekkering

Twee jaar geleden verhuisden we vanuit Amsterdam naar Noordwijk. Onze dochter was op dat moment bijna 4 en in Amsterdam hadden we ons al geruime tijd ingeschreven voor de basisschool. Dus een nieuwe oriëntatie was noodzakelijk. Na een rondje langs een aantal scholen kwamen we snel uit bij Zeehonk. Een prettige, kleine school met dorps karakter. De school stond sowieso op onze shortlist omdat Merel zelf hier vroeger op school gezeten heeft. Doorslaggevend voor onze keuze was de betrokkenheid van zowel ouders als docenten bij de school. Iedereen heeft, naast het lesprogramma, de motivatie leerlingen een fijne schooltijd te geven. Dit uit zich bijvoorbeeld in de evenementen en projecten die zowel onder als na schooltijd worden georganiseerd. ...... er is ruimte voor kinderen om zichzelf te zijn. Dansen, zingen en toneel. Culturele ontwikkeling en lekker jezelf kunnen zijn, dat voelde voor ons goed. Janou heeft het erg naar haar zin op Zeehonk. De klassen zijn niet al te groot waardoor er veel individuele aandacht is, kindjes komen uit de buurt waardoor er na schooltijd fijn buiten gespeeld kan worden op het schoolplein en de BSO is inpandig. Zeehonk voelt als klein, met persoonlijke aandacht van de docenten voor iedere leerling.

Merel en Christian
Ouders van Janou

De Zeehonk is een erg leuke school. Onze dochter zit inmiddels in groep 4 en heeft het erg naar haar zin. Toen zij 3 jaar was zijn we ons gaan oriënteren op een basisschool. Als eerste zijn we langs gegaan bij Zeehonk, omdat die school in de wijk staat waar wij wonen. Toch zijn we ook naar bijvoorbeeld open dagen geweest van andere basisscholen, om een goede keuze te maken. In Noordwijk zijn eigenlijk geen ondermaats presterende basisscholen en over iedere school die we hebben gezien is wel wat positiefs te zeggen. Dat we uiteindelijk voor Zeehonk kozen is vooral het sociale aspect. Ook voordat onze dochter naar school ging viel ons al op hoeveel activiteiten er plaats vinden rondom de school en hoe groot de ouderbetrokkenheid daarbij is. Dat Zeehonk een wijkschool is, is voor ons een pluspunt. Onze dochter kan inmiddels zelf naar school en naar huis. Ook komen er bijna dagelijks kinderen aan de deur om gezellig te gaan spelen op het plein. Juist dit sociale aspect dus: opgroeien en naar school gaan met de kinderen uit de buurt. Zeehonk is daarbij ook geen enorm grote school, maar wel groot genoeg om zich steeds te ontwikkelen. De leerkrachten die Fenne tot nu toe heeft gehad zijn stuk voor stuk enthousiaste professionals. Er is een goede mix in leeftijd en ervaring. Onze dochter verveelt zich op Zeehonk geen moment en gaat er met veel plezier naar toe!

Familie Eisenga

Toen eind schooljaar 2018/2019 bleek dat het niet goed ging met Mylou op haar oude school, ze kreeg niet de hulp die zij nodig had bij haar aangeboren gehoor afwijking. Gesteund door externe organisaties hadden wij toen besloten om op zoek te gaan naar een andere school. Nu zijn er aardig wat scholen in Noordwijk. We zijn bij bijna bij alle scholen geweest zo ook de Zeehonk. Bij iedere school zijn wij open en eerlijk naar binnen gestapt en gevraagd of de school wel de hulp kan en wil bieden aan een kind zoals Mylou. De Zeehonk zij vrijwel meteen volmondig ja! En tot op de dag van vandaag zijn wij daar zo dankbaar voor. We zijn met open armen ontvangen. Mylou krijgt alle hulp die ze nodig heeft van bijles tot het volgen van een cursus hoe om te gaan met slechthorendheid door de leerkrachten. Samen met de leerkrachten en de ib er hebben we regelmatig een gesprek hoe het gaat op leer en sociaal gebied. Ons kind is veranderd op deze school. Ze heeft vriendinnen en vrienden gaat met plezier naar school en komt dankzij alle extra hulp goed mee. Het maakt de Zeehonk een mooie en vooral een veilige school waar ieder kind welkom is. Zowel Mylou als Mevy zijn blij dat ze op de Zeehonk zitten.

Monica Wijnands
Ouder van Mylou en Mevy

Zeehonk is een knusse, kleinschalige school, met persoonlijke aandacht voor onze kinderen. Iedereen kent elkaar en we kunnen lopend naar school. In de kleuterklassen wordt zoveel mogelijk spelend onderwijs gegeven en vanaf groep 3 komt daar bijvoorbeeld bewegend leren voor terug. Voor elk leerniveau is er passend onderwijs, er worden moderne technieken gebruikt en er is vanaf de eerste schooldag aandacht voor kanjertraining. Onze dochters vinden het leuk dat ze een 'buddy' hebben uit een oudere groep, waarmee ze activiteiten ondernemen zoals samen lezen of het Paasontbijt. Doordat de peuterschool 't Kimmetje in een lokaal in school zit, maakt het de doorstroming naar de kleuterklas soepel. Onze zoon gaat dan ook met veel plezier samen met zijn zussen de school in als hij naar de peuterschool gaat. Onze dochters vinden het 'leuk op school, met leuke juffen en een grappige meester en met veel vriendjes en vriendinnetjes'.

Familie Langeveld

De Zeehonk is voor ons een gezellige kleinschalige school met goed onderwijs en een huiselijk gevoel. Centraal in het oude zeedorp gelegen . Met een sociale buurtfunctie. Als we aan onze drie kinderen vragen wat vind je leuk aan Zeehonk, de feesten en activiteiten zijn altijd heel leuk en de juffen zijn heel lief. Iedere dag is het een feestje om naar school te gaan!

Carolien Vliet Vlieland
Ouder van Emma, Anne en Eva